Hejs Nejs mei 2021

Piet Manders, wie kent hem niet

Overal waar iets te doen was in Heijen; Sinterklaas, Heisafeest, Carnaval, noem maar op, daar was Piet met zijn fototoestel. Duizenden foto’s maakte Piet van alle evenementen in de vele jaren dat hij met zijn moeder Marij in Heijen woonde en zette hij die zorgvuldig op de diverse websites.
Jarenlang speelde hij het orgel bij het gezinskoor en was hij vrijwilliger bij de lokale omroep Gennep.
Vanaf de oprichting van Hèjje Mojjer in 2007 was Piet betrokken bij het in de lucht brengen en houden van de informatie website van Heijen, beter bekend als www.heijen.info. Piet was vanaf het begin niet alleen de technische man die zorgde dat de website goed liep, technisch gezien geen problemen kende, maar hij richtte ook de hele website in. Daarbij was hij op zoek naar artikelen, foto’s en video’s, dus was hij ook 10 jaren de journalist van Heijen.

Nu Piet in Afferden woont bleven zijn talenten ook daar niet lang onopgemerkt.
Hij werd lid van de dorpsraad Afferden.
Het nabij zijn huis gelegen Heijmanspark en de speeltuin worden door hem schoongehouden en als het moet “neemt hij de rest van Afferden ook even mee,” aldus de Dorpsraad.
Hij is betrokken bij de opschoonactie Schone Maas en zit in de werkgroep Bleijenbeek.
Ook heeft hij bemoeienissen met de uitkijktoren in het Afferdense bos.

Al met al was het voor ZM de Koning aanleiding Piet te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Pelzer, burgemeester van de gemeente Bergen, overhandigde de versierselen aan Marij, die deze op haar beurt op Piets trui speldde. Hij mocht van vertegenwoordigers van de Dorpsraad en van Pierre Hendriks namens Hèjje Mojjer mooie boeketten bloemen in ontvangst nemen. René Aengenend en Henk Hendriks van de Dorpsraad hadden gezorgd voor statafels en koffie met gebak, dus het werd nog even erg gezellig-op-anderhalve-meter-afstand aan de Leemkuilenweg!

Piet, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!