Speeltuin onderhouden

Offerse speeltuin kan weer jaren mee (01-09-2020)

De speeltuin in het Heijmanspark in Afferden kan binnenkort weer jaren mee. Momenteel steken Piet Manders en René Aengenend van Dorpsraad Afferden het gras wat ruimer af rond de speeltoestellen. Binnenkort wordt ook het zand onder de speeltoestellen aangevuld met nieuw geel zand. Als dat gebeurd is, voldoet de goed bezochte speeltuin in het centrum van Afferden weer aan alle eisen die aan een openbare speelvoorziening gesteld mogen worden.

Dorpsraad Afferden is de beheerder van de speeltuin en zorgt er voor dat de jeugd veilig gebruik kan maken van de speeltoestellen. Jaarlijks wordt de speeltuin gekeurd en zorgt de dorpsraad indien gewenst voor de noodzakelijke aanpassingen. Vandaar dat nu de speelruimte rond de speeltoestellen wat ruimer en vlakker wordt gemaakt. In goede samenwerking met de gemeente Bergen wordt tevens nieuw geel zand aangebracht.

Daarnaast bezoekt Piet Manders tijdens zijn wekelijkse schoonmaakronde door het Heijmanspark de speeltuin zodat die er zo schoon en veilig mogelijk bijligt. Mocht meer hulp nodig zijn dan zorgt René Aengenend voor extra handen. ‘Deze speeltuin ligt op een ideale plek centraal in het dorp en wordt veelvuldig door kinderen met hun ouders bezocht’, verzekert René. ‘Dat moet veilig kunnen gebeuren. Vandaar dat we blij zijn met de hulp van Piet die wekelijks de speeltuin opschoont.’

Inmiddels heeft dorpsraad Afferden het oog laten vallen op de naast de speelplaats gelegen jeu de boulesbaan die wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken en op de door vandalisme geteisterde skatebaan in het park. Tevens roept René mensen op die overlast ervaren van hangjeugd in het Heijmanspark om de klachten bij de gemeente door te blijven geven.

‘Wij hebben als dorpsraad al meerdere keren de overlast bij de gemeente aangekaart’, vertelt René. ‘Als afschrikwekkend middel hebben we voorgesteld een camera in het park te plaatsen. Daar wil de gemeente niet aan zodat de overlast blijft.’

Foto: Piet Manders (links) en René Aengenend van Dorpsraad Afferden schonen de grond onder de speeltoestellen op.

Foto en Tekst: Frans Thonen