Dorpsraad vergadert voortaan bij De Pruuver

Afferden | Na anderhalf digitaal vergaderen achter de pc heeft de Offerse Dorpsraad op donderdag 17 juni voor de eerste keer weer live in het openbaar vergaderd. Dat gebeurde bij café-zaal De Pruuver. Deze horecavoorziening vormt het nieuwe clublokaal van de Dorpsraad. Voor die tijd werd altijd vergaderd in gemeenschapshuis Iedershuus totdat duidelijk werd dat deze dorpsvoorziening moest wijken voor het nieuwe gezondheidscentrum. (Door Frans Thonen)

In december 2020 nam de Dorpsraad al afscheid van dit gebouw. Beladen met volle archiefdozen verlieten de leden toen dit pand in de wetenschap dat zij op zoek moesten naar een andere vergaderruimte. Die is gevonden bij het een paar honderd meter verderop gelegen horecapand De Pruuver, dat net zo centraal in het dorp ligt als Iedershuus. Op deze locatie concreet vergaderen zou pas mogelijk zijn op het moment dat de coronamaatregelen verder versoepeld zouden worden.

Donderdag 17 juni was het zover dat de eerste vergadering bij De Pruuver plaats kon vinden. Dit moment ging gepaard met een feestelijk tintje in de vorm van lekkere aardbeiengebak. De afgelopen maanden heeft de Offerse Dorpsraad ondanks de beperkingen vanwege corona regelmatig van zich laten horen door langs te gaan bij Offerse vrijwilligersgroepen. Zo’n bezoekje om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken ging altijd gepaard met een stuk vla. Nu kon de dorpsraad die eveneens louter uit vrijwilligers bestaat met deze eerste openbare vergadering bij De Pruuver zichzelf een hart onder de riem steken. “Overigens blijven we met dit initiatief richting vrijwilligers doorgaan ook nu de samenleving steeds meer van het slot gaat”, zegt voorzitter René Aengenend. Verder roept hij verenigingen en andere organisaties op om het voorbeeld van de dorpsraad te volgen en gebruik te maken van de mogelijkheden van het centraal in Afferden gelegen De Pruuver.

Daarnaast wees de voorzitter nog even op de jubileumactie ‘10 jaar uitkijktoren Afferden’. Om dit jubileum extra aandacht te geven, heeft de Dorpsraad iedereen opgeroepen door middel van bijvoorbeeld een foto, tekening, video, schilderij, kunstwerk, verhaal of gedicht stil te staan bij deze blikvanger in de achtertuin van Afferden. De mooiste inzendingen worden beloond met tegoedbonnen die besteed kunnen worden bij ondernemers in Afferden. “Enkele reacties zijn inmiddels binnen. Inzendingen kunnen nog tot en met woensdag 30 juni ingestuurd worden. Digitaal via uitkijktoren@afferden-limburg.nl. Creaties van kinderen tot en met 12 jaar kunnen worden ingeleverd bij Dorpswinkel Afferden.”

Luuk, uitbater van De Pruuver en dorpsraadleden René Aengenend, Henk Hendriks, Ton Wijers, Piet Manders en Frans Theunissen

(Foto: Frans Thonen)