Lintje voor Piet Manders (26-04-2021)

In het kader van de jaarlijkse lintjesregen vanwege Koningsdag hebben vandaag (26 april 2021) in de gemeente Bergen 12 inwoners een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Manon Pelzer reikte de lintjes thuis bij de mensen uit. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In Afferden viel deze eer te beurt aan Piet Manders. Hij ontving deze onderscheiding onder meer voor zijn activiteiten als organist bij het Heijense gezinskoor (van 1989 tot 1993) en zijn vrijwilligersactiviteiten bij de Gennepse Lokale Omroep (1993 – 2010).
Tevens maakt hij zich vanaf 2007 verdienstelijk bij Vereniging Hèjje Mojjer waar hij als lid van een projectgroep de website onderhoudt.
Sinds 2018 is Piet ook actief bij de werkgroep Uitkijktoren Afferden en Kasteelruïne- Afferden waar hij het terrein vrijhoudt van onkruid en berken- en dennen opschot.
Bovendien is hij als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden. Deze stichting is actief voor Huiskamer Béjèn, een huiskamerproject voor ouderen.
Piet is sinds 2018 eveneens vrijwilliger bij Dorpsraad Afferden. In die hoedanigheid houdt hij onder meer de speeltuin in het Heijmanspark vrij van zwerfafval en verwijdert overtollig onkruid. Daarnaast houdt hij op regelmatige tijden de kern van Afferden vrij van zwerfafval.

De overige bewoners uit de gemeente Bergen die een lintje ontvingen waren:
Wellerlooi: Chris Michiels, Marcel Frederix en Noud Steegh
Well: Grad Sijberts, Marleen Timmermans – Koenen en Veronica Jeuken – Sijberts
Bergen: Piet Ponjee, Eric Dilweg, Ad van Beurden, Willy Jans en Ger Welbers

(foto en Tekst: Frans Thonen)